santa monica residence

A re-concepting of an urban driveway. The clients wish for a "boutique hotel" experience led to a radical reworking of their home and how they relate to the outdoor space. The modern Ipe trellis structure incorporates Asian thematic elements with 3D backlit panels inspired by Chinese watercolor paintings. Custom architectural features include a dedicated bbq/dining area, work out room, water feature, extensive planting, plush outdoor seating and a sliding TV "lotus"panel, the focal point is a large custom Grapewood "bonsai" installation with integrated succulents.

Demolition of driveway and clearing of the existing fence, deadwood and plants

Completion of framing and Ipe decking

More work

vertebrae
rickshaw republic
mod
lava lounge
lightbox
sonotheque
spareroom
sub sculpture
2015 electric forest observatory/stage
fahrenheit 212
Back to Top